- 2019. január 22., 10:00
A vállalat úgy látja, hogy a Cortana nem tud versenyre kelni a Google és az Amazon megoldásaival; más utat választ.
Hirdetés

Többször írtunk már arról, hogy a digitális személyi asszisztensek fejlesztése most az egyik legnagyobb dolog a tech világban – de persze csak azon vállalatok számára, amelyek jó pozícióban vannak. Praktikusan a Google-ről és az Amazonról beszélhetünk, szolgáltatásaikkal már az Apple és a Samsung sem tudja felvenni a versenyt. Sőt, bármennyire meglepő, a Microsoft is nagyon lemaradt.

A Microsoft azt viszont nem szeretné, hogy a Cortana is a darálóban végezze, ezért úgy döntött, hogy más utat választ. A redmondi óriás ahelyett, hogy a Cortanát önálló szolgáltatásként fejlesztené tovább, beépülő modult készít belőle, amelyet más digitális személyi asszisztenseken keresztül lehet majd vezérelni. Hogy mi ebben a jó a Microsoftnak? Az, hogy ezzel a megoldással biztosítani tudja, hogy egyes szoftverek – például az Office csomag programjai vagy akár maga a Windows – is kompatiblisek legyenek a népszerű digitális személyi asszisztensekkel.

A Microsoft az Amazonnal igazából már meg is állapodott, a Google-lel viszont még csak most tárgyal – de meglepő lenne, ha a dolog vége nem egy nagy „összeborulás” lenne.