- 2019. február 12., 12:00
A Maps új funkciót kapott, amely segíthet majd abban, hogy a navigáció a mostaninál sokkal egyértelműbb legyen.
Hirdetés

Az AR Visual Positioning System nevű rendszert a Google igazából már tavaly bemutatta, azonban a fejlesztések elhúzódtak, ezért az éles teszt egészen mostanáig nem kezdődhetett meg; és a helyzet az, hogy még most is csak nagyon kevés felhasználónál aktiválta a szolgáltatást a Google, hogy gyűjtse a tapasztalatokat. Ahogyan arra a megoldás neve is utal, a navigációt kiterjesztett valóság technológia segíti, mégpedig úgy, hogy a haladási irányt nemcsak térképen lehet megnézni, hanem a kamera segítségével a „valódi” környezetben is.

Az AR VPS a Google számos technológiáját egyesíti: a térképes navigáció mellett helyet kap benne a mesterséges intelligencia is, amely az épületeket ismeri fel, valamint természetesen a kiterjesztett valóság is, amely a haladási irányt a kamera képével kombinálja.

A működési elvből adódóan az új funkció elsősorban nem autós navigációra készült, hanem akkor lehet hasznos, ha gyalog közlekedünk; ilyenkor segíthet például abban, hogy biztosan jó irányba induljunk el, de a Google szerint akkor is előnyt jelenthet, ha elsőre nehezen látható, szűk utcákon keresztül vezet az út.

Címkék