- 2019. február 25., 12:00
A mobil legfontosabb újdonsága az 5G hálózatok támogatása, de a V40-hez képest más előrelépések is vannak.
Hirdetés

Az MWC-n a legnagyobb dobást minden bizonnyal a hajlítható kijelzővel szerelt telefonok jelentik (bár a kiállítás még csak most kezdődött), de a kiállítás nagyon nagy részben az 5G-ről is szól. Ez persze már évek óta így megy, az Ericsson például sokadik alkalommal demózza hálózati megoldásait; a készülékgyártók azonban csak most kezdik bejelenteni azokat a telefonokat, amelyek működnek majd 5G-n is. Az LG a V50 ThinkQ mobillal száll fel erre a vonatra. A telefon – nem túl meglepő módon – a V40 ThinQ utódja, hozzá képest a legnagyobb újdonságot az 5G hálózatok támogatása jelenti.

A dizájn alapvetően nem változott, de az LG-nél szándékosan nem is akarták túlbonyolítani a fejlesztést – elsőre mindenképpen egy olyan 5G-s mobil kifejlesztése volt a cél, amely minden szempontból megbízható. A mobil 159×76×8,3 mm-es, vagyis minimálisan nagyobb, mint a V40, viszont ugyanúgy víz- és porálló. A méretbeli növekedés oka egyébként legnagyobb részben az, hogy az akku kapacitása bő 20 százalékot nőtt, 3300-ról 4000 mAh-ra.


Természetesen frissült a hardver is: a rendszerchip Snapdragon 855 lett, amely mellé 6 GB RAM és 128 GB-os belső tárhely jár. A rendszerchipben lévő modemet az LG ezúttal a Snapdragon X50-nel váltotta ki, ez felel az 5G-s kommunikációért. A Kijelző 6,4 colos OLED, 1440×3120 pixeles felbontással és 19,5:9-es képaránnyal. A kamera tripla optikás, a csúcskategóriában szokásosnak mondható kiosztással: 12 MP-es normál és zoom lencsét valamint 16 MP-es nagylátószögű lencsét kapunk. Az elsődleges lencse sajnos csak F/1,9 fényerősségű, viszont az LG azt ígéri, hogy szoftveres trükkök segítségével minden eddiginél jobb fotókat készíthetünk majd: többek között jobb lesz a Bokeh hatás, de a telefon a nagyon erős fényforrásokat (például a Nap) is fogja tudni szűrni.

A készülék pontos megjelenési időpontja és ára egyelőre nem ismert, azonban az biztos, hogy az LG csak olyan országokban fogja piacra dobni a telefont, ahol annak értelme is van; tehát ahol 5G-s hálózat működik vagy a közeljövőben működni fog. Magyarország így kiesik.

Címkék
Hozzászólások