- 2019. február 28., 13:00
A Galaxy Fold néhány napig volt csak a legpiacképesebb összehajtható telefon, a Samsung most magyarázza a koncepciót.
Hirdetés

A Huawei Mate X valószínűleg elég gyorsan lefagyasztotta a mosolyt a Samsung tervezőinek arcáról, a Mate X minden szempontból kiforrottabb megoldásnak tűnik, mint a Samsung Galaxy Fold. A két telefon között markáns különbség, hogy míg a Huawei kijelzője összehajtott állapotban is látszik, addig a Samsung telefonjánál a nagyméretű panel ilyenkor belülre kerül – és értelemszerűen nem is használható. Nyilván mindkét megoldásnak van előnye és hátránya; a kifelé néző panel mellé nem kell másodikat beépíteni, viszont ez könnyebben sérül.

A Samsung is éppen ezzel magyarázza, hogy miért döntöttek a választott megoldás mellett. Azért kérdéses, hogy hosszú távon is ez marad-e az álláspont vagy sem. Persze még az is lehet, hogy a Huawei lesz az, aki meggondolja magát, és a sorozatosan karcolód panelek miatt dönt majd úgy, hogy másféle megoldást tervez.

Egyelőre mindkét gyártó bízik saját verziójában; egy teljesen új koncepció esetében pedig egyébként is elkerülhetetlen, hogy legyen néha egy kis fennakadás. A Samsung Galaxy Fold mindenesetre – elvileg – április 26-án jelenik meg, a Huawei pedig májusban dobja piacra a Mate X-et. Az igazi próba majd ekkor következik.

Címkék
Hozzászólások