- 2019. április 2., 11:00
A szolgáltatás 15 éves, ebből az alkalomból pedig több újítás is kerültek bele.
Hirdetés

Ezek közül a fontosabb kétségkívül az, hogy megjelent a levelek időzítésének lehetősége. Ez az opció elsősorban akkor jöhet jól, ha nemcsak az számít, hogy a levél odaérjen a címzetthez, hanem az is szempont, hogy a levél adott időben legyen elküldve. Hasznos segítség, ha más időzónában élő ismerősökkel levelezünk vagy emlékeztetők szeretnénk írni a családtagoknak. Az időzítés funkció a Küldés gomb melletti nyíl segítségével érhető el (egyelőre ez nem látszik még mindenkinél), és vagy választunk időpontot a megadott listából (például „holnap reggel”), vagy megadjuk percre pontosan a küldés idejét mi magunk. Az időzítés funkció eddig csak külső eszközök segítségével volt elérhető, ezért kevesen használták.

A másik újdonság a tavaly bevezetett gépelési segédet (Smart Compose) érinti, amely okosabb lett: mesterséges intelligencia segítségével már nemcsak általános lista segítségével tudja kiegészíteni mondatainkat a Gmail, hanem kifejezetten olyan javaslatokat tud adni, amelyek illeszkednek az egyéni stílusunkhoz. A Gmail megjegyzi például, hogyan szoktunk köszönni az egyes ismerősöknek, és arra is képessé vált, hogy a levél tartalma alapján automatikusan kitöltse helyettünk a tárgy mezőt.

Az ilyen és ehhez hasonló fejlesztések alapján nem meglepő, hogy a Gmail továbbra is a világ legnépszerűbb levezelő platformja.

Címkék
Hozzászólások