- 2019. április 10., 11:30
A jövő hónaptól kezdve a böngésző nem tölti le azonnal alapbeállítás szerint azokat a képeket, amelyek nem látszanak.

A Google egy olyan fejelsztést épít be a Chrome-ba, amely nagy mértékben javítja majd a sok képet tartalmazó oldalak letöltési sebességét, valamint jótékony hatással lesz az adatkeretre is. A böngésző májusban megjelenő, 75-ös verziója alapértelmezés szerint nem fogja többé letölteni az összes képet; ami nem látszik a weboldal megjelenítésekor, az kimarad az első körből, ezeket a fotókat csak akkor tölti majd le a szoftver, ha valóban meg is szeretnénk nézni őket. Az új beállítás hatására a görgetési élmény kicsit talán rosszabb lesz, bár a Google azt ígéri, hogy nem lesz érzékelhető visszalépés a jelenleg tapasztalthoz képest.

Ha egy weboldal üzemeltetője úgy dönt, hogy nem szeretne élni ezzel a funkcióval, akkor a weboldal kódján keresztül lehetőség van felülírni a kapcsolót; ilyen esetben a Chrome ezután is betölti majd az összes, a weboldal kódjában szereplő fotót a cím beírását követően.

Az újdonság elvileg egyszerre jelenik meg a Chrome valamennyi verziójában, így a Windows, macOS, Linux, Chrome OS és Android alá feljesztett verziók is hamarosan meg fogják kapni.

Címkék
Hozzászólások