- 2019. április 25., 12:00
A Windows 10 következő nagy frissítésében is van egy elég ciki hiba.
Hirdetés

A Windows 10 következő nagy frissítése elvileg májusban érkezik, 1903-as verziószámmal. A csomag az Insider program résztvevői számára pár napja elérhető – és ennyi idő elég is volt ahhoz, hogy kiderüljön, megint sikerült egy hibát bele tenni.

Ezúttal szerencsére a gépen található adatok nincsenek veszélyben, „csupán” arról van szó, hogy ha a PC-re, amelyre a frissítést telepítenénk, valamilyen cserélhető meghajtó is csatlakozik, akkor a csomag egyszerűen nem telepíthető. A cserélhető meghajtó lehet külső USB-s adattároló, memóriakártya-olvasó vagy – notebook esetén – a slotba helyezett memóriakártya is. Noha a hiba egyszerűen kivédhető a cserélhető meghajtók eltávolításával, a Microsoft számára nagyon kínos az újabb baki, mivel most már elmondható, hogy a nagyobb frissítésekben valamilyen jelentős, a kiadás megjelenésété veszélyeztető hiba rutinszerűen benne marad.

Valószínűleg nem lesz túl nagy feladat megoldani ezt a problémát, azonban nem tudni, hogy a dolog a 1903-as frissítés terv szerinti megjelenését veszélyezteti-e vagy sem.

Címkék