- 2019. június 5., 10:00
A Google egyre jobban belelendül a tisztogatásba, a folyamatnak most viszont egy jól használható app esik áldozatul.
Hirdetés

A Google bejelentette, hogy 2019 augusztus 5-én megszűnik a Google Trips app támogatása; ez azt jelenti, hogy ettől az időponttól kezdve nem frissül az adatbázis, viszont a letöltött offline adatbázisokat egy darabig még mindenki használhatja. A Trips igen népszerű az utazók körében, hiszen egy-egy város látnivalóit kategóriákba rendezve és/vagy személyes preferenciák szerint rendezve tálalja (sőt, napi terveket is ad), a kedvencként bejelölt látnivalók pedig a Térképen is azonnal megjelennek. A szoftver rövid leírást is nyújt a nevezetességekhez, de ezen felül természetesen jegyzi a nyitvatartási időket is.

A Google Tripsnek közvetlen utódja nem lesz, a funkciók azonban a keresőóriás tájékoztatása szerint nem fognak eltűnni; csak éppen ezentúl más alkalmazásokban kell majd felkutatni őket. A fícsörök egy része például a keresőbe, másik részük pedig a térképre költözik.

Jelen állás szerint a Trips nem szűnik meg teljesen, a webes változata augusztus 5. után is elérhető marad, ezzel azonban a platform sokak számára gyakorlatilag használhatatlanná válik, mert a Trips előnye nemcsak az volt, hogy rendezetten tálalta az információkat, hanem az is, hogy a nyaralási helyszíneket előre letöltve offline is tökéletesen működött.

Címkék