- 2020. január 17., 09:00
A szolgáltató mostantól jelzi, ha valamelyik platformnál bejelentkeztek vele.
Hirdetés

A Facebook egyik népszerű szolgáltatása az, hogy rajta keresztül számos szolgáltatásba és alkalmazásba lehet bejelentkezni; a felhasználóknak ez a módszer azért jó, mert így nem kell minden egyes terméknél újabb és újabb fiókokat létrehozni. A Facebook a bejelentkezéssel kapcsolatban aktivált egy nagyon fontos biztonsági funkciót: a vállalat mostantól értesítést küld minden alkalommal, amikor rajta keresztül történik bejelentkezés.

A figyelmeztetés appon belül illetve e-mailben érkezik, és tartalmazza a belépési pontot (szolgáltatás, app), a belépés időpontját és azt is, hogy az adott szolgáltatás milyen adatokat kap meg a Facebooktól használat közben.

Akinek nem tetszik ez a fajta biztonsági értesítés, az kikapcsolhatja természetesen, de érdemes használni a szolgáltatást, hiszen rajta keresztül nemcsak arra derülhet fény, ha valaki ellopja a belépési adatainkat, hanem arra is, ha valaki a saját eszközt kölcsönkérve belenéz egy-egy, a mobilon futó alkalmazásba (vagyis kémkedik utánunk).

Címkék
Hozzászólások