- 2020. február 18., 10:00
A Microsoft Windows 10-hez készült biztonsági javításaival és nagy frissítési csomagjaival mindig gond van?
Hirdetés

Korábban is előfordult, hogy a Microsoft olyan biztonsági frissítést vagy szervizcsomagot adott ki, amellyel valamilyen komoly gond volt – ugyanakkor a nagy hibák többnyire csak a béta változatokra voltak jellemzőek. Tavaly viszont számtalan esetben fordult elő, hogy komoly hiba maradt a végleges csomagban; emiatt a Microsoftnak több ízben is el kellett például halasztania a tavaszi és őszi frissítési csomagokat.

És nagyon úgy tűnik, hogy a rossz sorozat folytatódik: ezúttal a KB4532693-as frissítéssel van gond, ráadásul olyan komoly, hogy a Microsoft megint a csomag visszahívása mellett döntött. A felhasználók visszajelzése alapján a javítás telepítése után egyes fájlokat az operációs rendszer elrejthet vagy akár törölhet is. Emiatt jobb esetben csak adatvesztés lép fel, rosszabb esetben viszont a felhasználói fiókba való bejelentkezés is lehetetlenné válik.

Az nem világos, hogy mitől függ, hogy lesz-e adatvesztés vagy sem. A Microsoft mindenesetre leállította a csomag terjesztését. Aki már feltelepítette, és nem tapasztalt semmilyen problémát, annak nincs teendője, és annak sem kell aggódnia, aki a frissítés elhalasztása mellett döntött. Akinek viszont hiányoznak az adatai, az lehet, hogy végleg búcsút mondhat az információknak: a jelek szerint a törlés végleges, tehát csak biztonsági másolat vagy visszaállítási pont használata segíthet.

Címkék