- 2020. május 7., 16:00
Szokatlan helyre kerül a mobilon a kamera, hogy játék közben is lehessen használni.
Hirdetés

A telefongyártók minden igyekezettükkel azon vannak, hogy az előlapi kamerát teljesen elrejtsék, és az telefonok első részét csak és kizárólag a kijelző töltse meg. A gombokat már sikeresen száműzte szinte mindenki, és vannak, akik a klasszikus hangszórót is elhagyták – a kamerába azonban eddig beletört a gyártók bicskája. A Lenovónál most gondoltak egy merészet: ha hinni lehet a pletykáknak, akkor a kínai gyártó egy olyan szelfi kamerában gondolkodik, amely szükség esetén a telefon oldalából bújna elő.

Ezt a megoldást a Legion Gaming Phone esetében alkalmazná a vállalat, amely – nevéből is adódóan – a játékosokat célozza majd meg. Hivatalos információk még nincsenek a telefon tudásával kapcsolatban, de azt majdnem biztosra lehet venni, hogy minden tekintetben a csúcsot kapjuk majd. Ennek megfelelően Snapdragon 865-ös rendszerchip és a 144 Hz-es kijelző lehet a garancia a tökéletes játékélményre, pletykák szerint egy 90 wattos (!) töltő pedig arra, hogy az 5000 mAh-s akku villámgyorsan feltöltődjék.

A kamera a tervek szerint motoros mozgatással a telefon oldalából bújna elő, ha szükség van rá. A Lenovo mindenképpen szeretné a teljes kijelzőt megtartani, így sem a notch sem a lyuk nem opció – az oldalsó elhelyezést pedig az indokolja, hogy a legtöbb játék esetében a telefont fektetve használják a gamerek. A Lenovo elgondolása szerint a kamera játék közben is hasznos lehet, ha valaki élő streamet szeretne közvetíteni arról, hogyan játszik. Ráadásul nemcsak a kamera, hanem az USB-C csatlakozó is oldalra került, hogy a mobilt játék közben is zavartalanul lehessen tölteni.

Tekintve, hogy a telefonnal kapcsolatban hivatalos adatok nincsenek még, nem túl meglepő, hogy a készülék megjelenésével kapcsolatban sincsenek információk.

Ez is érdekelhet
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00
Hozzászólások