- 2011. október 17., 15:03
A 27 colos monstrum csomagban, az NVIDIA 3D Vision 2-vel együtt is megvásárolható lesz.
Hirdetés

Az ASUS bejelentette az NVIDIA 3D Vision 2-t támogató, VG278H nevű 3D monitorát. A típusjelzésből is adódóan 27 colos megjelenítő nemcsak számítógéppel, hanem közvetlenül akár Blu-ray lejátszóval is összekapcsolható.

A TN panellel rendelkező monitor 27 colos képátlójú, felbontása 1920×1080 pixel, maximális képfrissítési frekvenciája 120 Hz, 2 ms-os válaszidő mellett. Érdekessége, hogy a 3D LightBoost segítségével a monitor 3D módban a korábban megszokotthoz képest jóval nagyobb fényerőt kínál. A VG278H állványa is különleges; annak ellenére, hogy a filmezéshez és játékokhoz ajánlott monitoroknál ez nem szokás, az ASUS monitorának kávája forgatható, dönthető és emelhető is, hogy pozíciója mindig optimálisan legyen beállítható.

Jó pont, hogy a 3D szemüveg vezérléséhez szükséges infra jeladó eleve a kávába került, így nem kell az elhelyezésével bajlódni. A jeladó ráadásul háromféle üzemmódot is támogat (normál / CE kompatibilis / LAN party), a környező elektronikai eszközöktől érkező infravörös jelek interferenciájának kiszűréséhez. A csatlakozókínálat teljes: a DVI-D és a D-Sub mellett HDMI 1.4 bemenet is rendelkezésre áll. Ez utóbbi elsősorban játékkonzolokhoz, médialejátszókhoz illetve Blu-ray lejátszók csatlakoztatásához jöhet jól.

Az ASUS VG278H várhatóan november második hetében érkezik meg a magyarországi boltokba, ára 170 ezer forint körül várható (ami a kitre értendő, tehát az NVIDIA aktív shutteres szemüvegét is tartalmazza).

Címkék