- 2012. szeptember 19., 14:28
A Sony régi-új játékkonzolja kisebb és könnyebb az elődjénél, újdonság, hogy lesz belőle jóárasított verzió is.
Hirdetés

A Sony a Tokyo Game Show keretein belül mutatta be a PlayStation 3 felújított változatát, amely természetesen teljesen kompatibilis elődjével, hiszen csupán időközi ráncfelvarrásról, nem pedig új modell bevezetéséről van szó. A játékkonzol harmadik generációja 2006-ban mutatkozott be, a jelenleg kapható verzió pedig 2010-ben érkezett.

A Sony sajtóközleménye szerint a PS3 következő változata 20 százalékkal foglal kisebb helyet – valamint könnyebb is, mint elődje, bár ez igazából nem sokat számít. A hardver alapvető képességei elvileg nem változtak, a központi egység és a grafikus vezérlő is ugyanarra képes, mint a PS3 mostani verziója, viszont a 160 és 320 Gbájtos merevlemezeket 250 illetve 500 Gbájtos változatokra cserélte a Sony. A vállalat bejelentette, hogy a két merevlemezes verzió mellett lesz egy olcsóváltozat is, amelybe nem HDD, hanem csak egy 12 Gbájtos flash memória kerül – ez a verzió egyelőre csak Európában és Hong Kongban lesz megvásárolható. A 12 Gbájtos háttértárat igény esetén később lehet majd bővíteni: a Sony a játékkonzol piaci bevezetésével egy időben elkezdi árulni a 250 Gbájtos külső meghajtót ehhez.

A PS3 új változata fekete és fehér színben lesz megvásárolható. A fekete változat szeptember végén kerül az európai boltokba, a fehér verzió viszont csak novemberben vagy később érkezik. A hazai árak egyelőre nem ismertek, de irányadó lehet, hogy az 500 Gbájtos modell 300, a flash memóriás változat pedig 230 euróba kerül majd Nyugat-Európában.

Címkék