- 2020. május 25., 08:00
Jön az új mobil, pedig már az is szinte hihetetlen, hogy a Sony okostelefonokat gyártó részlege még mindig létezik…
Hirdetés

A Sony hosszú-hosszú évekig termelte a veszteséget majd' minden szegmensben, az utóbbi két évben azonban a vállalat eljutott oda, hogy szinte minden területen megoldotta a problémákat. A mobil divízióra azonban továbbra is sötét foltként tekinthetünk – a vállalat évről évre elhibázott döntések mentén dobja piacra a telefonokat, aztán csodálkozik, hogy egy év alatt tud annyi telefont értékesíteni, mint a nagyok egy hét alatt.

Nos, minden jel szerint a helyzet 2020-ban sem fog változni, kiderül ugyanis, hogy milyen főbb tulajdonságai lesznek a júliusban érkező Xperia 1 II-nek. Ha a „fantasztikus” névválasztáson túl tudunk lendülni, akkor a specifikációk azért nem olyan rosszak, az viszont sajnálatos, hogy a telefonokba teljesen felesleges 4K-s kijelzőt a gyártó nem tudja elengedni. És ezt a véleményünket még akkor is fenntartjuk, ha a 6,5 colos, HDR fukncióval is ellátott OLED-panel egyes tükör nélküli kamerákkal külső kijelzőként lesz párosítható.

A készülékbe Snapdragon 865 rendszerchip, valószínűleg 8 GB RAM és 256 GB-os belső tárhely kerül, lesz benne 5G modem is, a hátsó kamera rendszer pedig három darab 12 MP-es szenzorból áll majd. Habár a Sony igyekszik mindig a kamerával eladni a telefonjait, az optikai stabilizátort például rendre kispórolta a csúcsmodellekből is – azt egyelőre nem tudjuk, hogy az Xperia 1 II-ben legalább a fő modul kap-e hardveres kézremegés-csökkentést, az viszont ismert, hogy ugyanaz a csapat dolgozik majd a képalkotáson, mint amelyik az Alpha kamerák esetében is tevékenykedik. Az akku kapacitása csak 4000 mAh lesz, így a mobil nem lesz üzemidő bajnok – viszont legalább a 3,5 mm-es jack dugasz megmarad azok számára, akik zenehallgatásnál még mindig a vezetékes megoldást részesítik előnyben.

A telefont várhatóan június 1-től lehet majd megrendelni, ára 1200 euró körül alakul, ami forintra átszámolva bőven 400 ezer forint feletti árcímkét vetít előre. Az viszont örvendetes, hogy a Sony azt a szokását is megtartotta, hogy aki korán, június 28-ig megrendeli a készüléket, az ajándékba kap mellé egy WF-1000XM3 zajszűrős fülhallgatót is. A szállítások július 24-én indulhatnak.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00