- 2018. január 9., 12:00
De nem egy új akkumulátortechnológiának, hanem a Qualcomm új processzorának köszönhetően.
Hirdetés

Tény, hogy a vezeték nélküli fülhallgatók gyártói nincsenek könnyű helyzetben, mert a fülhallgatókat annyira kicsire kell(ene) készíteniük, amennyire csak lehet, miközben nagy akkumulátorral kellene biztosítani a hosszú üzemidőt. Az eredmény egy egészségesnek nem mondható kompromisszum, mivel az ilyen fülesek a legjobb esetben is csak 8-9 órát bírnak egyetlen feltöltéssel, de vannak olyan példányok is, amelyek már 4-5 óra után megadják magukat.

A Qualcomm viszont, úgy tűnik, hogy szállítja a megoldást, hiszen a vállalat azt állítja, hogy legújabb chipje, a QCC5100 segítségével az üzemidő megtriplázható. Ezzel 20 óra fölé nőhet a fülesek rendelkezésre állási ideje még akkor is, ha valamivel kisebbek lesznek, mint az elődeik voltak! A specifikáció alapján a chip tudása a túl szép, hogy igaz legyen kategóriába esik, de reméljük, hogy ezúttal semmilyen trükkről nincs szó: a Qualcomm kétszeres számítási teljesítményt és jobb jelerősséget is ígér a harmadnyi fogyasztás mellé.

A chip viszont nemcsak azért jó, mert hosszabb rendelkezésre állási idő biztosítható vele, hanem azért is, mert a jelenlegi paramétereket akkor is meg lehet tartani, ha a gyártók felturbózzák kicsit a szolgáltatásokat, és például integrálják a Google Assistantot vagy olyan fülest készítenek, amely hangalapú fordítási szolgáltatást is kínál. Sajnos az viszont még a jövő zenéje, hogy melyik gyártó melyik terméke lesz az első a QCC5100-zal – de ha a chip tényleg annyira jó, mint ahogyan azt a Qualcomm állítja, akkor valószínű, hogy többen is gyorsan le fognak csapni rá.

Címkék
Hozzászólások