- 2018. január 10., 13:00
A SanDisk két nagyon kicsi, de nagyon nagy kapacitással rendelkező USB stickeket mutatott.
Hirdetés

A SanDisktől már megszokhattuk, hogy egyre másra dönti meg a kapacitásbeli rekordokat, és a sort a CES 2018-as bejelentések is tovább erősítik. Két prototípust is láttunk, amelyeket a SanDisk leginkább azért hozott el a CES-re, hogy megmutassa, ilyet is tud csinálni, ha akar. Az egyik kütyü egy USB-C csatolós apró, de nagy kapacitással, 1 TB-os mérettel rendelkező stick volt, amely jelen pillanatban a világ legkisebb 1 TB-os ilyen típusú adattárolója. Kereskedelmi forgalomba egyelőre nem fog kerülni, de a SanDisk nem demó példányokat, hanem működő eszközöket hozott, tehát nem elméleti, hanem gyártásra kész lehetőségről van szó; elsősorban üzleti döntésről van szó, mert a piaci igények egyelőre nem igényelnek ekkora kapacitást.

A másik kütyü, ha nem is érdekesebb, de biztosan hasznosabb: a világ legkisebb 256 GB-os USB stickjéről van ugyanis szó, amely annyira pici,hogy nyugodtan a notebook csatlakozójában hagyhatjuk, nem fog sok vizet zavarni. Ideális megoldás lehet az SSD-vel szerelt notebookok tárhelyének növeléséhez, persze némi kompromisszumot azért kell majd kötni, mert az olvasási sebesség „csak” 130 MB/s, az írási sebesség pedig 100 MB/s körüli.

Sajnos egyelőre ezt a sticket sem fogja gyártani a SanDisk, de ha tippelni kellene, akkor azt mondanánk, hogy ez nem marad így sokáig.

Címkék