- 2018. május 24., 11:00
Ettől a héttől fogva két országban, Franciaországban és Olaszországban is meg lehet vásárolni a gyártó készülékeit.
Hirdetés

Hivatalosan ezen a héten indult el a Xiaomi okostelefonok forgalmazása két nagy európai piacon is egyszerre, mostantól a francia és az olasz piacon is elérhetők a gyártó készülékei. A vállalat immáron három európai országban van jelen, tavaly év végén ugyanis Spanyolországban kezdte meg az európai terjeszkedést, teszt jelleggel. A kínai gyártó termékeit persze – ilyen-olyan csatornákon keresztül – már eddig is lehetett kapni szinte minden európai országban, a mobilok kedvező ár/érték arányuk miatt idehaza is népszerűnek számítottak (és számítanak).

A terjeszkedés ráadásul igen erősre sikerült; a vállalat Párizsban például saját üzletet nyitott, a telefonok emellett több online felületen és független boltokban is megvásárolhatók. A legfontosabb mégis az, hogy a Xiaominak sikerült megállapodást kötnie több mobilszolgáltatóval, így azok készülékkínálatában is meg fognak jelenni a mobiljai.

Érdekes kérdés, hogy a Xiaominak milyen esélyei vannak; a Huawei például az évek alatt nagyon erős brandet épített ki szerte a világon, más kínai gyártók ugyanakkor nem tudtak tartósan kiemelkedni a mezőnyből. A Xiaomi dolga sem lesz feltétlenül könnyű, mégpedig azért nem, mert az okostelefonok megjelenése óta éppen a múlt negyedévben fordul elő először, hogy éves szinten kevesebb telefon fogyott. Ha a helyzet nem változik, akkor az azt jelenti, hogy a torta nem nő tovább, így mostantól még ádázabb harc bontakozhat ki a készülékgyártók között. Abban pedig biztosak lehetünk, hogy az Apple-Samsung-Huawei trió nem fogja könnyen adni magát.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00
2020. június 8., 10:00