- 2018. augusztus 29., 13:00
De persze csak akkor, ha te sem szeretnéd, hogy YouTube zombivá változzál; új opciók kerültek az appba.
Hirdetés

Frissült a YouTube Android és iOS alatt futó változata; a szoftver ezzel az update-tel végre megkapta azokat az újdonságokat, amelyek segíthetnek abban, hogy a kijelző előtt töltött időnket jobban menedzseljük. A magyarul kissé suta, Megtekintési idő néven futó funkció (ami angolul Time watched egyébként) igény szerint ki- illetve bekapcsolható, lényege pedig az, hogy amikor bekapcsoljuk, akkor az app automatikusan méri, hogy mennyi időt töltünk videozással. A statisztika nemcsak az aznapi teljesítményünket mutatja, hanem az előző napit is, valamint megtudhatjuk azt is, hogy a hét folyamán illetve naponta átlagosan mennyit használjuk a YouTube-ot.

Az app további érdekességeket is nyújt: beállíthatunk például egy napi limitet, amelynek elérését követően figyelmeztetést kapunk, hogy most már jó lenne valami mást is csinálni. Az értesítések kezelése is intelligensebb lett: kérhetjük, hogy azokat a YouTube kötegelve, mindig azonos időpontban küldje el számunkra. Azaz ha tudjuk, hogy este 8 körül már mindig pihenünk, és van időnk egy kis kikapcsolódásra, akkor beállíthatjuk az appot úgy, hogy mindig ilyenkor jelenítse meg az összes olyan értesítést, amely a nap folyamán érkezett.

A Google célja a módosításokkal nem az, hogy a felhasználók kevesebbet használják az appot, hanem az, hogy hatékonyabb, ha úgy tetszik, minőségi legyen az alkalmazáson belül eltöltött idő; ez pedig azért lett hirtelen fontos a Google-nek és más cégeknek is, mert felismerték, hogy az hosszú távon senkinek sem jó, ha mindenkiből folyamatosan a telefonon lógó zombi lesz.

Mint mindig, a Google ezúttal is ütemesen küldi ki a frissítést a felhasználók telefonjára, ezért elképzelhető, hogy az új funkciók egyeseknél csak néhány nap múlva jelennek meg.

Címkék
Hozzászólások