- 2018. szeptember 4., 09:00
Azt gondolnánk, hogy egy ilyen fejlesztést mindenképpen megtart magának a vállalat, hogy piaci előnyre tegyen szert.
Hirdetés

Már többször beszámoltunk arról, hogy a Samsung szeretne az (egyik) első olyan gyártó lenni, amelyik összehajtható kijelzővel szerelt telefon dob piacra. Jelen állás szerint a premier jövőre történhet meg, a koreai gyártó panelje azonban már legalább két éve készen van; a telefon megjelenése viszont mindig elcsúszott valamin. Azt persze nem tudjuk, hogy min; lehet akár az is, hogy éppen a panel nem volt elég jó, a Samsung ezzel kapcsolatban sosem tett hivatalos nyilatkozatot.

Most viszont érdekes pletyka ütötte fel a fejét: a Samsung várhatóan nemcsak saját telefonjainál használja majd a panelt, hanem értékesíteni is fogja azt más gyártóknak. Dél-koreai források szerint az Oppo és a Xiaomi is kaphat az egyedülálló képességgel rendelkező panelből, ami azért furcsa döntés, mert a forradalmi(nak mondott) megoldásokat a gyártók jellemzően egy-két évig szeretik megtartani maguknak.

A hivatalos álláspont szerint a Samsung azért döntött az értékesítés mellett, mert szeretné, hogy az összehajtható telefonok minél gyorsabban elterjedjenek; az igazi ok viszont valószínűleg az, hogy a panelek gyártása elég költséges, ezért a Samsung úgy szeretné csökkenteni a költségeket, hogy növeli a legyártott panelek darabszámát. Az ugyanis teljesen biztos, hogy az összehajtható telefonból nem fogy majd túl sok, a Samsung maga is csak amolyan kísérleti projektként tekint a dologra, és a piaci visszajelzések alapján dől majd el, hogy az irány jó-e vagy sem.

Címkék