- 2018. szeptember 21., 22:00
Most, hogy az Alexa meghódította a lakást, jöhetnek az autók is. Az Amazon jó úton jár a világuralom felé.
Hirdetés

Újabb saját kütyüt jelentett be az Amazon: az Echo Auto – amint arra neve is utal – azért készült, hogy a vállalat digitális személyi asszisztense ne csak a lakásban, hanem az autóban is velünk lehessen. A készülék mindössze 50 dollárba kerül, és mivel bármilyen járműbe „beszerelhető”, valószínűleg nem kockáztatunk sokat azzal, ha azt mondjuk, villámgyorsan népszerű lesz.

A beépítés szót azért tettük idézőjelek közé, mert a kütyüt igazán beépíteni nem kell, elég csak feltenni a műszerfal tetejére. Az első képek alapján mondjuk nem túl bizalomgerjesztő az, hogy egy kábel folyamatosan ott fityeg az autóban, de ez az ára annak, hogy a készülék nincsen semmilyen márkához kötve. Ha sikeres lesz, akkor úgyis lesznek gyári (előre beépített) verziók, amelyek nemcsak funkcionális, hanem esztétikai szempontból is teljesen rendben lesznek. A készüléken nyolc darab mikrofon van, ami érthető, hiszen a hangminőség egy digitális személyi asszisztens esetében nagyon fontos dolog.

Az Echo Auto alapvetően ugyanazokat a szolgáltatásokat nyújtja, mint más Echo eszközök, vagyis hanggal kommunikálhatunk vele, és amellett, hogy vásárolhatunk is, a Google segítségével szinte bármilyen kérdésre megkaphatjuk a választ. Működéséhez viszont szükség van internetre is, amit saját erőből nem képes biztosítani: a kérdés megoldását a Bluetooth adapter és a zsebben lapuló mobiltelefon jelenti.

Címkék