- 2018. október 16., 17:00
Bizony, erre is van kütyü! És ha azt gondolnád, hogy névtelen cég készítette, akkor nagyobbat nem is tévedhetnél.
Hirdetés

Azért ennyire ne legyünk gonoszak, a kütyü nem teljesen hasztalan: abból, hogy a macska milyen gyakran látogatja meg a „WC”-t, következtethetünk az egészségi állapotára. A Sharp által jegyzett Pet care monitor éppen ebből a célból készült; de nemcsak a látogatás gyakoriságát tudja mérni, hanem azt is, hogy a macska alkalmanként mennyit vizel. A készülék dizájnos külsővel rendelkezik, persze az elsődleges kérdés inkább az, hogy a macskák mennyire tudnak hozzászokni az új „helyükhöz”.

A Sharp a Pet care monitorhoz speciális almot ad, amely érzésre a normál alomhoz hasonló, hogy a macskák kedveljék, azonban a nedvességet egyáltalán nem szívja (és nem is lesz büdös). Mindennek pedig az az értelme, hogy így az összes folyadék a felső rész alatti tálcára folyik, ahol egy pelenkaszerű, a szagok zárásáról is gondoskodó anyag szívja magába. A tálca pedig egy mérlegen van rajta, amely minden alkalommal, amikor a macska könnyít magán, leméri, hogy mennyi vizelet távozott az állatból. Az adatok természetesen okotelefonos appon keresztül nézhető meg, így akkor is értesülhetünk a történésekről, amikor éppen nem vagyunk otthon.

A kütyünek nem gond az sem, ha több macska van a lakásban; ebben az esetben a macskákat nyakra erősíthető digitális címkével kell megjelölni, hogy a készülék mindig tudja, éppen melyik állat az, amelyik használja. A kütyü egyébként a Sharp Cocoro sorozatába tartozik, így elvileg más kütyükkel is tud kommunikálni, ennek azonban gyakorlati haszna nem túl sok van.

A készülék Japánban pár hónapja kapható, azonban a tömegek egyelőre nem haraptak rá; túl sok még nem fogyott belőle.

Címkék
Ez is érdekelhet
2019. május 28., 08:00
2019. január 2., 09:00
2018. október 16., 14:00
2018. október 16., 15:00
2018. október 16., 18:00