- 2018. október 31., 10:30
Az Apple visszahozta a MacBook Airt, amely sokkal jobb lett, de így sajnos sokkal többe is kerül.
Hirdetés

Az Apple tegnap két új számítógépet mutatott be: feltámasztotta a MacBook Airt és kaptunk egy új Mac minit is. Nézzük először a MacBook Airt; erről a gépről már mindenki azt gondolta, hogy az Apple dobta, nem lesz belőle új verzió. Pedig mérete miatt sokak kedvence volt az előző modell – még akkor is, ha a gép teljesítményben nem volt éppen méltó versenytársa a többi MacBooknak.

Az új MacBook Airnél azonban ilyen probléma nem lesz: a gépbe 13,3 colos Retina Display kijelző, nyolcadik generációs Intel Core i5 processzor, 8 vagy 16 GB RAM és legalább 128 GB-os SSD kerül. A tárhely nagyon szépen bővíthető, akár 1,5 TB-os SSD-t is lehet kérni – erre a konkurenseknél nem sokszor láttunk még példát. A dizájn alapvetően a megszokott formavilágra építkezik, de persze a technológiai újításokat az Apple is beveti, így a kijelzőt körülölelő káva például vékonyabb lett. A MacBook Airbe két USB-C csatlakozó valamint TouchID is került – induló ára viszont elég magas, 480 ezer forint.

Aki helytakarékos asztali gépre vágyik, az a Mac minit vásárolhatja meg hamarosan. A frissítés itt is régóta a levegőben lógott, az Apple legutoljára 4 éve nyúlt hozzá a vashoz. A dizájn persze itt sem új, inkább a belső tartalom az, ami változott. A Mac mini szintén nyolcadik generációs Core i3, i5 vagy i7 processzorral kérhető, a RAM és az SSD pedig 8 illetve 128 GB-ról indul. Az alapgép ára 315 ezer forint, a határ azonban jószerivel a csillagos ég: RAM-ból akár 64 GB-ot, SSD-ből pedig 2 TB-os verziót is kérhetünk, ami nyilván szépen meg tudja dobni az árat.

Címkék