- 2018. december 13., 13:00
Magyarországon is élesedett a For You funkció, amely személyre szabott ajánlásokat mutat mindenkinek.
Hirdetés

A For You a Google legújabb próbálkozása a személyes ajánlások terén; a magyarul Neked néven futó funkció lényege az, hogy a tartózkodási hely figyelembe vételével a Térkép olyan érdekes helyeket ajánl, amelyek a személyes preferenciáinkhoz jól illeszkednek.

A Neked funkció a Térkép főképernyőjéről érhető el, mégpedig a jobb alsó sarokban található ikon segítségével. Opcionálisan a Maps nemcsak az aktuális tartózkodási helyünket veszi figyelembe, hanem bármilyen más helyszínt is; akár korábban leszúrt helyeket is hozzáadhatunk a listához, de van lehetőség arra is, hogy a térképen manuálisan jelöljük ki azt a részt, amelyen belül az ajánlásokat gyűjteni szeretnénk.

Egyelőre nincs információ arra vonatkozóan, hogy a találatoknál a Google engedi-e belenyúlni a helyek tulajdonosait abba, hogy milyen legyen a sorrend, de nem kizárt, hogy a jövőben ez a megoldás is kvázi hirdetésként szolgál majd (itt arra gondolunk, hogy a helyek üzemeltetői pénzért cserébe feljebb kerülhetnek majd a listában, pontosan úgy, mint a kereső esetében).

Címkék