- 2019. január 8., 02:00
Lassan eljutunk oda, hogy azt mondhatjuk: kisebb notebookot képtelenség gyártani!
Hirdetés

Az Acer nem most kezdte a miniatűrizálást: a hihetetlenül vékony Swift 7 először tavaly mutatkozott be, most pedig itt a frissített változat, nyolcadik generációs Core i7 processzorral! A gép 9,95 mm vékony, így érdekes módon egy picivel vastagabb, mint a tavalyi verzió - azonban az Acer valószínűleg nem szomorkodik emiatt, elvégre a legvékonyabb notebook cím továbbra is az övé marad. A gép tényleg hihetetlenül kicsi, ha kézbe vesszük, nehéz elhinni, hogy 14 colos panel dolgozik benne. Pedig így van, azonban az LCD-t minden oldalról csupán 5 mm-es káva veszi körül! A panel Full HD felbontású és érintésérzékeny, fényereje viszont nem túl jó.

A méret csökkentése érdekében az Acer minden felesleges egységet kidobott, így kukába került a ventilátor is, ami azért érdekes, mert így bár Core i7 processzort kapunk, nem négymagos modellről van szó, hanem a 8500Y-ról, amely csak kétmagos. Persze valamit valamiért, a négymagos processzor hűtése passzív módon nem lett volna megoldható. A CPU mellé az Acer 8 GB RAM-ot és 256 GB-os belső tárhelyet ad. Mindezért pedig 1700 dollárt kell fizetni, vagyis az Acer rendesen megkéri a gép árát – de ne legyenek illúzióink, ezúttal nem a sebességet, hanem az apró méretet és az 1 kg alatti tömeget kell vastagon megfizetnünk.


A gépre kevés csatlakozó került, ami persze nem meglepő: ha a tajvani gyártó nemcsak USB-C csatolókat (kettőt, Thunderbolt támogatással) és jack dugaszt tett volna oldalra, akkor nem sikerült volna beférni 1 cm-es vastagság alá. A csatlakozókról azért nem kell lemondani, a HDMI-t valamit a normál USB csatlakozókat egy adapter biztosítja. A vékony kávába a webkamerát nyilván nem sikerült elrejteni, ezért azt a billentyűzet jobb oldala feletti részből kell kipattintani. És ha már klaviatúra, a rendelkezésre álló helyet is figyelembe véve a gombok leütési útja nem rossz, de valószínűleg senkit sem lepünk meg azzal, hogy a Swift 7-nél azért vannak kényelmesenbb masinák is hosszabb szövegek beírásához. A méret ellenére a rendelkezésre állási idő nem rossz, a gép egy feltöltéssel – normál használat esetén – 10 órát képes működni. A gyakorlatban ez valószínűleg inkább 6-7 órát jelent, de persze még ez sem nevezhető rossznak, sőt.


Címkék