- 2019. március 7., 11:00
Az MWC-n több olyan telefon is bemutatkozott, amelynek kijelzője összehajtható. A Corning rástartol az ügyre.
Hirdetés

Az idei MWC egyik nagy trendje az összehajtható okostelefon volt, több gyártó mutatott be kereskedelmi forgalomba kerülő terméket, mások pedig érdekes prototípusokkal próbálkoztak. A tapasztalataink egyelőre vegyesek; a befelé hajtható kijelző nem jó, mert kényelmetlen a használata, a kifelé hajlítható kijelző viszont könnyen sérül.

A Huawei illetékesei ugyan azt mondták, hogy nem lesz e téren baj a Mate X-szel, azonban sokak számára megnyugtatóbb lenne, ha a készülékek OLED-paneljét Gorilla Glass védené. Tény, hogy a GG üvegek nagyon strapabírók. Egy gond azonban van velük: mivel üvegből vannak, nem rugalmasak. Tehát nem hajlíthatók.

Azonban a Corningnak lehet, hogy lesz erre a helyzetre is megoldása: a vállalatnál most egy olyan 0,1 mm vastag üveget fejlesztenek, amely 5 mm sugarú körben meghajlítható anélkül, hogy eltörne és/vagy veszítene ellenálló képességéből. Ez azt jelenti, hogy a technológia segítségével akár 10 mm vékony összehajtható telefonokat is lehet majd gyártani. Ez az új megoldás azonban egyelőre még csak fejlesztés alatt áll, így az is lehet, hogy végül nem lesz belőle semmi. Vagy lesz, de addigra kiderül, hogy az összehajtható telefonok senkinek sem kellenek.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00