- 2019. május 6., 11:30
Ezt most a vállalat egyik magas beosztású vezetője erősítette meg.
Hirdetés

Amennyire jónak tűnt a Samsung Galaxy S10 szériánál a kijelzőbe vágott lyuk, annyira nem vált be a dolog a gyakorlatban: amint arra sok felhasználó panaszkodik, ez a megoldás nagyon sok helyet foglal el a kijelzőből. Ha már mindenképpen szükség van a szenzorsávra, akkor a legjobbnak a csepp alakú, középen elhelyezett notch tűnik – ez simul bele legjobban a kijelzőbe és az értesítési tárhelybe.

Persze a legjobb az, ha semmilyen kivágás nincs a kijelzőn, ezért a gyártók folyamatosan keresik, hogyan tudnák úgy beteríteni kijelzővel az egész előlapot, hogy közben az előlapi kameráról sem mondanak le. Eddig a hátulról felugró kamera az, amit a merészebb cégek alkalmaztak, a Samsungról pedig azt pletykálják jó ideje, hogy az ujjlenyomat-olvasó után a kamerát is a kijelző alá rejtené. Technikailag a dolog úgy nézne ki, hogy a kamera használatakor a „felette lévő” pixelek egyszerűen kikapcsolnak, és így áttetszővé teszik az OLED-panelt a megfelelő helyen. A dolog elméletben nagyon jól hangzik, azonban egy probléma van vele: sokkal kevesebb fény jut el az objektívhez, ami a képminőséget jelentősen rontja. Viszont a fejlesztés javában folyik, amint azt Yang Byung, a Samsung Display alelnöke is megerősítette, ezért előbb-utóbb valami csak lesz a dologból.

Persze a kevesebb fény kompenzálásának kézenfekvő megoldása lenne a kamera felbontásának csökkentése (ez nagyobb pixelméretet eredményez), azonban a Samsung túlságosan nagyot ezen a területen nem léphet vissza, mert az előlapi szenzor ma már elsősorban nem a videohívások, hanem a szelfik miatt fontos.

Címkék
Ez is érdekelhet
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00
2020. június 3., 08:00
Hozzászólások