- 2019. július 24., 15:00
A névből eltűnik a Windows szó, valószínűleg azért, mert a Microsoft más platformokon is szerencsét próbál vele.
Hirdetés

A Microsoft úgy döntött, hogy átnevezi a Windowsba ágyazott vírusirtót, amelyet a jövőben Microsoft Defendernek hívnak majd. A szoftver a biztonságtechnikai cégek tesztjei szerint ugyanolyan védelmet nyújt, mint más gyártók (pl. AVG, Sophos, Comodo) ingyenes megoldásai – pedig sokan azt gondolják, hogy a program annyira fapados, hogy a nulla védelemnél csak minimálisan nyújt többet. A váltás nem azonnali, a Windows 10 2020 első felében megjelenő nagy frissítésének megjelenésekor történik majd meg.

A változtatás oka az, hogy a Microsoft a Defendert más operációs rendszerekre is el szeretné készíteni; Linuxra és Androidra pedig az emberek biztos, hogy nem választanának egy olyan alkalmazást, amelynek nevében benne van, hogy Windows.

A névváltoztatás önmagában nem jelenti, hogy a funkcionalitás változna, de nem lenne meglepő, hogy a Microsoft is elmozdulna olyan irányba, hogy új, fejlettebb funkciókat is adó változatot készítve megpróbálja a felhasználók egy részét előfizetéses rendszerre átállítani.

Címkék