- 2019. augusztus 15., 14:00
Az AV-Test legfrissebb elemzése szerint a Microsoft vírusirtója a legjobbak között található.
Hirdetés

A Microsoft egy ideje erőforrásokat nem kímélve fejleszti a Defendert, amely hamarosan nevet is változtat: Windows Defender helyett Microsoft Defender lesz a neve. A változtatást az indokolja, hogy a vállalat szeretné más platformokra is elkészíteni a vírusvédelmi megoldását, ezért nyilván nem maradhat benne a névben a Windows szó.

Ennél is fontosabb azonban, hogy a program teljesen megbízható: az AV-Test legutóbbi értékelése alapján a Defender a vírusok felismerése alapján, működési sebesség alapján és használhatóság alapján is a legjobb értékelést kapta. Ezt pedig nem túl könnyű megszerezni, hiszen a vizsgált szoftverek közül csak az F-Secure SAFE, a Kaspersky Internet Security és a Norton Security voltak azok, amelyeknek sikerült maximális pontszámot elérnie a Microsoft programján kívül. Viszont fontos különbség, hogy míg ez a három alkalmazás fizető, addig a Microsoft alkalmazása teljesen ingyenes, hiszen a Windows részeként minden számítógépen megtalálható.

Az AV-Test összesen 20 programot értékelt, a Windows Defender teljesítménye már csak ezért is kiemelkedően jónak számít.

Címkék