- 2020. január 24., 12:57
A randiappok ősatyja új funkcióval gazdagodik; elvileg minden szempontból biztonságosabb lesz a használata.
Hirdetés

A Tinder bejelentette, hogy a Noonlight nevű szolgálatóval közösen pánikfunkciót épít a randi alkalmazásba. A dolog lényege az, hogy a felhasználók előre megadhatják majd a randi helyszínét és időpontját, ha pedig veszélyben érzik magukat a találkozó során, akkor segítséget kérhetnek. A Noonlight előbb SMS-ben, majd telefonon próbálja meg felvenni a kapcsolatot a segítséget kérő személlyel, és ha egyik megkeresésre sem érkezik válasz, akkor azonnal segítőket küld a randi helyszínére. A funkció csak akkor működik, ha a telefonon be van kapcsolva a helyadatok megosztása, ezeket az információkat azonban mindig a Noonlight kezeli, a Tinder nem látja őket.

A Tinder alkalmazáson belül látszik majd, ha valaki összekötötte a profilját a Noonlighttal, így remélhetőleg nemcsak az offline, hanem az online zaklatások száma is csökkenni fog. Emellett a Tinder egy kamerás azonosítás bevezetését is tervezi, amivel a hamis profilokat lehet kiszűrni: mesterséges intelligencia a kamera segítségével fogja ellenőrizni, hogy a fiók tulajdonosa valóban saját magáról töltött-e fel képeket vagy sem. A Tinder a mesterséges intelligenciát az üzenetek elemzésére is használja majd, hogy a sértő, illetlen üzeneteket kiszűrje. A fogadó fele a rendszer a helytelennek vélt üzeneteknél megkérdezi majd, hogy az üzenet zavaró-e, és ha igen, akkor jelenteni is lehet a zaklató felet.

Az app összességében tehát biztonságosabb lesz az ismerkedni vágyók számára – de cserébe kicsivel több adatot kell majd megosztani a Tinderrel és Noonlighttal, mint eddig.

Címkék