- 2020. május 5., 15:00
Még nem tudni, hogy mikor indul pontosan a frissítés, de azt igen, hogy a régi gépek jelentősen gyorsulhatnak majd tőle.
Hirdetés

Az eredeti tervek szerint a Windows 10 következő nagy frissítése május közepén, tehát valamikor a jövő héten rajtolt volna, de egy, az utolsó pillanatban felfedezett biztonsági hiba miatt a csomag várhatóan csak 28-án válik letölthetővé. És erősen kérdéses, hogy érdemes lesz-e sietni a telepítéssel – elvégre a vállalat utóbbi időszakban kiadott javításai és frissítései első körben rendre hibásak voltak. Ez a május 28-i időpont ugyanakkor egyelőre csak pletyka, a Microsoft nem adott ki hivatalos tájékoztatást az időzítéssel kapcsolatban.

A Windows 10 10H1 vagy Windows 10 build 2004 néven is ismert csomag ezúttal is több újdonságot hoz majd; ezek közül a legfontosabb talán az indexelési szolgáltatás újragondolása. A frissítés telepítése után a Windows 10 minden olyan esetben, amikor a HDD kihasználtsága magas, ideiglenesen leállítja az indexelési szolgáltatást, így a merevlemez minden energiájával az adott pillanatban fontos adatok kezelésével tud foglalkozni. Tekintettel arra, hogy a HDD-k híresen rosszak az adatok párhuzamos kezelésében, ez a módosítás érezhetően felgyorsíthatja azokat a számítógépeket, amelyekben a rendszer normál HDD-ről fut. Az SSD-k sebességére senki se számítson azért, de a tesztelők visszajelzése alapján a változás jól érzékelhető.

Ezen kívül új funkció lesz, hogy a Bing a képernyőmentések alapján is tud majd keresni az interneten – ezzel a módszerrel egyszerűbb lesz kiegészítő információkhoz jutni a neten, bármit is csináljunk éppen a számítógéppel.

Címkék