- 2016. december 1., 11:46
Mostantól ott is lehet filmet nézni, ahol nincsen internet – és ehhez csak egy kis felkészülés szükséges.
Hirdetés

Mától mindenkinek lehetősége van arra, hogy a Netflix katalógusában lévő filmeket letöltse saját kütyüjére, és azokat később, netkapcsolat nélkül nézze meg. A szolgáltató már korábban közölte, hogy ezt a lehetőséget be fogja építeni a kliensébe, mégpedig azért, hogy a filmeket azok is akadozásoktól mentesen és kiváló minőségben nézhessék meg, akiknek az internetkapcsolata nem elég gyors vagy megbízható ehhez. Éppen ezért a terv eredetileg az volt, hogy az offline filmnézést csak a fejlődő régiókban vezeti be a Netflix, de a vállalatnál – szerencsére – végül úgy döntöttek, hogy ez az újítás mindenki számára hasznos lehet. És valóban: az offline filmnézés lehetőségével mostantól akár repülőgépen vagy vonaton is megnézhetjük kedvenc sorozatrészünket vagy a legújabb szupermozit, ha erre még indulás előtt gondolunk, és letöltjük őket a tabletre.

Az offline filmnézés éppen úgy működik, mint a konkurens szolgáltatók (pl. Amazon Prime) hasonló megoldásai: a kiválasztott műsort még aktív internetkapcsolattal le kell tölteni, ezt követően pedig a letöltött címek elérhetők a Netflix alkalmazáson belül a My Downloads menüponton belül. Az offline tartalmakat a Netflix kliensek legfrissebb változatai támogatják.

A szolgáltató közleménye szerint már most rengeteg sorozat és film tekinthető meg net nélkül is, ebből a megfogalmazásból viszont az is adódik, hogy aki offline szeretne filmezni, az egyelőre nem válogathat a teljes katalógusból. A dolog mögött minden valószínűség szerint szerzői jogi akadályok vannak; a Netflixnek valamennyi szerződött partnerrel egyesével kell megállapodnia arról, hogy engedélyezzék a filmek átmeneti tárolását a különféle eszközökön.

Címkék