- 2019. október 28., 08:00
Ha szeretnél letölteni néhány videót kedvenc streaming szolgáltatódtól, akkor erre a programra lesz szükséged.
Hirdetés

Ebben a sorozatban olyan apró, de annál hasznosabb segédprogramokat gyűjtünk össze, amelyekre bármikor szükséged lehet. Ha kíváncsi vagy a többi programra is, akkor a sorozatba tartozó többi írást ezen az oldalon találod. A lista folyamatosan bővül.

Az YTD Video Downloader régen YouTube Video Dowloader néven futott, de ahogyan egyre több és több szolgáltatót kezdett az app támogatni, a készítői úgy döntöttek, hogy átnevezik YTD Video Downloaderre. A program Windowsra, Macintoshra, Androidra és iOS-re is elérhető, tehát nemcsak PC-n lehet használni, hanem gyakorlatilag bármilyen eszközön. A jelenlegi verzió a YouTube mellett ötvennél is több szolgáltatót támogat, a (nem teljes) listát ide kattintva lehet megnézni.

Az YTD a fejlesztő honlapjáról ingyenes és havi előfizetéses verzióban tölthető le; a fizetős változat gyorsabb letöltési sebességet ígér, párhuzamosan kettőnél több streamet is fel tud dolgozni, és a letöltött videókat automatikusan is át tudja konvertálni. Valamint nem kell minden indításnál 30 másodpercig reklámot nézni.

A program használata nagyon egyszerű. A letöltés elindításához csak a video linkéjre van szükség, amit a Download fülön lévő szövegdobozba kell bemásolni; a letöltés automatikusan el is indul. A kényelmesebb használat érdekében a program a vágólapra másolt linkeket automatikusan beilleszti. A letöltéshez kapcsolódóan ki kell választani a minőséget (bár ezt az opciót nem érdemes piszkálni, mert alapesetben az YTD Downloader mindig az elérhető legjobb minőséget választja) és azt, hogy a letöltött fájlokat melyik mappába kérjük. A pro változatnál kérhető a videók automatikus konvertálása is, azonban jobban járunk akkor, ha a konvertálást direkt erre a feladatra szakosodott szoftverre bízzuk.

A letöltésre kiválasztott video az Activity fülre kerül, itt követhető nyomon, hogy a letöltés hogyan áll. A program ingyenes verziója egyszerre két streamet tölt, de kettőnél több videót is nyugodtan meg lehet adni, ilyenkor a fájlokat a szoftver egymás után tölti le. A letöltési listát az app elmenti, vagyis ki lehet lépni a programból, és később is lehet folytatni a letöltést. A letöltési sebesség – site-tól függően – jellemzően néhány száz kbps-os.

Az YTD Downloader két extrája a konvertálás és a lejátszás (Convert illetve Play fülek), de mindkettő fapados megoldás, így a videók átalakításához és nézegetéséhez érdemes inkább más programot használni.

Címkék