- 2017. november 17., 08:00
Három típussal újított a SOHO kategóriában a Synology: megérkezett a DS218j, a DS218play és a DS118.
Hirdetés

A tajvani vállalat – a szokásos menetrendnek megfelelően – bemutatta x18-as modelljei közül azokat a típusokat, amelyek elsősorban otthoni felhasználóknak és kisvállalkozásoknak készültek. A termékcsalád három tagot számlál: a DS218j, a DS218play és a DS118 típusok tartoznak bele.

A DS218j a gyártótól megszokott minőséget hozza mind dizájn mind teljesítmény mind szolgáltatások terén. A külsőt illetően sok változás nincs, a kütyü gyakorlatilag egy az egyben olyan, mint elődje volt – és ez nemcsak a formára, hanem a gombokra és a csatlakozók elhelyezkedésére is igaz. A NAS- két HDD-t vagy SSD-t fogad, hátul pedig, a további bővítéshez, két USB 3.0 csatlakozót is kínál. Kétmagos, 1,3 GHz-es rendszerchip és 512 MB memória került bele, írási és olvasási sebessége pedig kiváló: a gigabites interfészen keresztül akár 113 MB/s-mal is száguldhatnak az adatok.

A különféle optimalizációknak hála a készülék egyszerre akár négy eszközt is ki tud szolgálni multimédiás tartalmakkal. Operációs rendszere a Synology DiskStation Manager, amely gyakorlatilag minden tud, amit egy NAS-nak ma tudnia kell; az eleve sokrétű funkcionalitást nyújtó oprendszer tudása ráadásul az alkalmazásboltból még tovább növelhető. A DSM akár hardveres titkosítást, felhő alapú biztonsági mentés készítését, VPN-szerver és további szervertípusok üzemeltetését, multimédiás kiszolgáló létrehozását vagy saját felhő létrehozását is támogatja.

A DS218play szintén két meghajtót tud fogadni, a legfontosabb eltérés közte és a DS218j között az, hogy a play sokkal erősebb hardvert (1,4 GHz-es és négymagos processzort és 1 GB RAM-ot) kapott, így több klienst tud kiszolgálni. Valamint – és ez szintén a gyorsabb chipnek köszönhető – felkészítették még arra is, hogy valós időben transzkódolja a videókat, így távoli csatlakozás esetén mindegy, hogy mobil eszközről vagy tévéről szeretnénk nézni a filmeket, mindig optimális minőséget kapunk. A NAS akár a H.265 formátumot és a 4K felbontást is kezeli.

Ha valaki szeretné kihasználni a NAS-ok hálózati funkcióit, a redundanciára és az ebből adódó adatbiztonságra viszont nincsen égető szüksége, akkor annak Synology DS118-ra éremes vetnie egy pillantást. Ez a típus egy HDD-t fogad, viszont mivel megkapta a DS218play hardverét, szintén képes a videók valós idejű átkódolására. A termékekkel kapcsolatban bővebb információk az alábbi linken olvashatók: Synology DS218j, Synology DS218play, Synology DS118.

Ez is érdekelhet
2018. június 7., 10:00
2018. június 7., 12:00
Hozzászólások