- 2017. november 17., 14:43
Hamarosan intelligens, a közlekedési módhoz alkalmazkodó találati listák és új színkódok segítik a könnyebb eligazodást.
Hirdetés

A Google folyamatosan frissíti alkalmazásait, az appok szinte folyamatosan újulnak meg. Néha csak kicsit látványosak a változások, néha viszont nagyon is azok: a mostani fejlesztések pedig egyértelműen ez utóbb csoportba tartoznak.

A Térkép alkalmazás adatbázisa hatalmas, hogy a rengeteg információt könnyebb legyen értelmezni, az app mostantól attól függően fogja kiemelni az infókat, hogy autóval vagy tömegközlekedési eszközzel utazunk-e vagy hogy éppen navigációs módban vagy egyszerű térkép nézet módban használjuk-e. A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy ha például autóval megyünk, akkor egy benzinkút, ha tömegközlekedési eszközzel, akkor viszont a metrómegállók fognak inkább látszódni.

A keresések eredményei is átláthatóbbak lesznek, mivel az app a különböző típusú POI-kat más és más színnel fogja megjeleníteni. Összesen nyolc kategória lesz: éttermek, bevásárlás, egészség, szórakozás, szolgáltatások, közszolgáltatások és imahelyek, kültéri tevékenységek valamint közlekedés. Azért azt hozzá kell tenni, hogy ez nem teljesen új dolog, a Google már most is színkódokkal jelöli az eltérő kategóriákat, itt inkább arról van szó, hogy az eddiginél több kategória jelenik meg, és újak lesznek a színek.

A változtatások a Google Maps alkalmazásban tűnnek majd fel először, ezt követően pedig minden olyan Google szolgáltatás átveszi őket, amelyek bármilyen formában is használják a térképet; minderre várhatóan néhány hét leforgása alatt kerül sor. Később természetesen az API is frissül, így azok az alkalmazások is profitálhatnak majd az új funkciókból, amelyeket nem a Google, hanem külső fejlesztők készítenek.

Címkék