- 2017. november 24., 12:35
Kiszivárgott néhány információ arról, hogy milyen is lesz a kínai gyártó következő mobilja. Elég jó.
Hirdetés

Azután, hogy az elmúlt két évben nem sok minden történt az okostelefonos világban, idén végre megint látványosabb változásoknak lehettünk szemtanúi. A mobilok teljesítménye persze tovább nőtt, de emellett a kijelzők is nagyobbak lettek, mégpedig úgy, hogy közben a telefonok mérete nem nőtt – egyes készülékek akár még kisebbek is lettek, mint a közvetlen előd volt. Mindezt a képarány megnyújtása és a káva eltüntetése tette lehetővé; szinte teljesen keret nélküli telefont ebben az évben kiadott a Samsung, az LG, a Huawei, a HTC és az Apple is, hamarosan pedig a OnePlus is csatlakozik a sorhoz. Jövőre pedig Xiaomi csúcsmobilja is 18:9-es panelt kap, de a Mi7 nemcsak ezért lesz érdekes.

A készülék ára várhatóan 400 dollár körül alakul, vagyis a telefon annyiba fog kerülni, mint a nagy gyártók középkategóriás modelljei. Ennek ellenére a kijelző 6 colosra és 18:9-es képarányúra nyúlik (és természetesen OLED lesz), a rendszerchip pedig a Snapdragon 845 lesz, amely 6 GB RAM-ot kap maga mellé. Nem túl meglepő, hogy a Xiaomi is vált dupla kamerás kialakításra, amit két darab 16 MP-es modullal fognak megoldani a mérnökök – azt még nem tudni, hogy a két kamera miben fog mást nyújtani.

Arra vonatkozóan, hogy a telefon mikor kerülhet piacra, még nincsenek adatok – viszont a Snapdragon 845-ös chip miatt biztos, hogy csak azt követően, hogy a Samsung kiadta a Galaxy S9/S9+ párost; a koreai gyártó és a Qualcomm megállapodása értelmében a chipet senki nem használhatja addig, amíg a következő Galaxyk piacra nem kerülnek.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00