- 2018. január 7., 19:00
Sokkal gyorsabb asztali gépet nem lehet ma vásárolni, de ezt a gép ára is tükrözi.
Hirdetés

Az Acer nemcsak az üzleti felhasználóknak mutatott újdonságokat a CES-en, hanem a hardcore játékosoknak is: Predator Orion 9000 asztali játékgép és egy 15 colos Nitro 5 notebook is érkezett.

A Predator Orion 9000-ről külsőre is látszik, hogy komoly masináról van szó, de igazán a belső lesz az, amely megdobogtatja a vásárlók szívét: a gépben 18 magos Intel Core i9 processzor, NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti grafikus chip és akár 128 GB RAM található, egy vagy több SSD és a bővítéshez nyolc USB 3.1 port társaságában. Az induló konfiguráció ára 2000 dollár lesz (nem tudni, hogy ez mit tartalmaz, de biztos, hogy nem a 18 magos processzort, és RAM-ból is valószínűleg csak 16 vagy esetleg 32 GB-ot kapunk), így ha a gép otthon is forgalomba kerül, akkor a fullos kiépítésű változatért biztos, hogy bőven egymilliónál többet kell majd fizetni.

Notebook fronton az új Nitro 5 a legnagyobb érdekesség; a gépbe 15 colos kijelző, de ami még ennél is fontosabb, AMD Ryzen processzor kerül. A GPU ebben a típusban egy Radeon RX560-as. Tekintettel arra, hogy egy notebookban a hely limitált, az SSD legfeljebb 512 GB-os lehet, a RAM esetében pedig 32 GB a csúcs. Csatlakozási lehetőségekre viszont nincs panasz, van USB-C, USB 3.1 és USB 2.0 csatlakozó, gigabites LAN és HDMI 2.0 is. A legújabb Nitro 5 áprilisban kerül majd a boltokba, ára 800 dollárról indul majd – ismét, azt nem tudjuk, hogy ezért a pénzért pontosan mit fogunk kapni, de a bejegyzésben említett konfiguráció ára biztosan négy számjegyű lesz, és az is könnyen lehet, hogy nem 1-essel fog kezdődni. Mármint dollárban. A hazai árakról és elérhetőségről egyelőre nincsenek információk.

Címkék