- 2018. február 26., 14:00
A főleg elemeiről és akkumulátorairól ismert gyártó telefonokat is készít már, amelyek főleg az akku miatt érdekesek.
Hirdetés

Azt rögtön az elején szögezzük le, hogy a telefonokat Magyarországon valószínűleg nem lehet majd megvásárolni, de azért mégsem mentünk el a kütyük mellett, elvégre nem minden nap lát az ember olyan mobilt, amelyben 16000 mAh-s akkumulátor dolgozik! Először azonban a két „kommersz” telefont, a H590S-t és H570S-t néztük meg, amelyekbe „csak 5800 illetve 4800 mAh-s akkumulátor került. A telefonok a gigantikus méretű akku miatt eléggé robusztusak, és persze nehezek is – egy átlagos telefonhoz szokott kéznek mindenképpen. A borítás különlegessége mindkét telefonnál, hogy nemcsak IP68-as szabvány szerinti víz- és porállóságot biztosít, hanem az ütések ellen is véd, és a dizájn olyan, hogy elvileg akkor sem kell aggódni a törés miatt, ha valamelyik telefon éppen a sarkára esne.

A hardver nem rossz egyik készüléknél sem, de a csúcsot nem kapjuk azért meg: a H590-ben MediaTek Helio P23-as rendszerchip, 6 GB RAM és 128 GB-os háttértár tevékenykedik, a H570S-ben pedig MediaTek MT6739-es SoC, 3 GB RAM és 32 GB-os belső tárhely van. A kijelzők 5,9 illetve 5,7 col méretűek, 18:9-es képarány valamint Full HD+ illetve HD+ felbontás mellett.

A H590S dupla hátlapi és dupla előlapi kamerát kapott, igaz hátul a 16, elöl pedig a 13 MP-es szenzort is csak egy VGA felbontású másodlagos szenzor egészíti ki; a kisebb modellnél csak hátul kapunk dupla kamerát. A biztonságról ujjlenyomat-olvasó gondoskodik, kommunikációban pedig 300 Mbites LTE jelenti a csúcsot. Az Energizer kétnapos rendelkezésre állást ígér akkor is, ha a telefonokat nemcsak ímmel-ámmal használjuk.

Az abszolút csúcsot viszont minden tekintetben a Power Max P16K Pro jelenti, amelyben a hardver sem rossz (a H590S hardverét kapjuk, de 5,99 colos kijelzővel és 2 GHz helyett 2,5 GHz-es processzorral), a fő attrakció viszont a 16000 mAh-s akku, amivel a készülék akár 5 napig is elvan a töltések között. Csak az a kár, hogy cserébe egy nagy és roppant nehéz mobilt kapunk, amit zsebben már nagyon kényelmetlen vinni.

A telefonokon az Android 8 fut, a kezelőfelülethez viszont az Energizer nem nyúlt, az interfész minden tekintetben a gyári Androidra emlékeztet.

Címkék
Hozzászólások