- 2018. március 9., 10:19
A brit légitársaság tavaly novemberben kezdte meg a tesztelést Los Angelesben, most újabb helyszínek jönnek.
Hirdetés

A British Airways kísérleti jelleggel tavaly november óta lehetővé teszi a Los Angeles (LAX) és London (LHR) között (csak ebben az irányban) utazók számára, hogy a kapunál a beszállókártya és az útlevéllel történő azonosítás helyett az arcfelismerést válasszák: elég csak belenézni egy kamerába ahhoz, hogy a háttérrendszer ellenőrizze az adatokat, és máris lehet beszállni a gépbe. A procedúra legnagyobb előnye az, hogy nagyon kényelmes, de mivel semmilyen dokumentumra nincs szükség, biztonságosabb és gyorsabb is a klasszikus beszállítási procedúránál. Az eddigi tapasztalatok alapján 400 utas nagyjából 22 perc alatt tud átjutni az utolsó ellenőrzési ponton, ami fele annak, mint amennyi idő alatt a beszállítást általában megoldják a légitársaságok.

A BA második körben új helyszíneket von be a tesztbe: a biometrikus azonosítást az Orlandóból Londonba (LGW) utazók is választhatják, míg a Londonból (LHR) New Yorkba (JFK) és Miamiba utazóknál azt vizsgálja a British Airways, hogy érkezésnél milyen előnyei lehetnek annak, ha egyes folyamatokat biometrikus azonosítással váltanak ki.

Természetesen nem a British Airways az egyetlen olyan légitársaság, amely új típusú azonosítókat tesztel, arcfelismerő rendszert vagy ujjlenyomat-olvasót korábban a Delta, a JetBlue, és az Emirates otthonául szolgáló Dubai International Airport is használ(t) hosszabb-rövidebb ideig.

Címkék