- 2018. május 22., 09:00
Eddig csak a Meizu kapott rendszerchipet a Samsungtól, de jövőre ez változhat. A ZTE is az új ügyfelek között lehet.
Hirdetés

A Samsung saját fejlesztésű rendszerchipjei jelenleg a leggyorsabbak a piacon, tehát biztosan kelendők lennének, a Samsung azonban mindeddig nem tudott (vagy nem akart) annyit gyártani belőlük, hogy másoknak is jusson – a koreai vállalat egyedül a Meizunak adott el Exynos processzorokat, de ez nyilván nem terhelte le túlságosan a gyártósorokat.

Jövőre viszont változhat a helyzet; a Reuters információ szerint a Samsung tárgyal a ZTE-vel arról, hogy a kínai vállalat a jövőben szintén Exynos chipeket használjon a csúcskategóriás készülékeiben. A ZTE jelen állás szerint valószínűleg heteken belül felmentést kap az amerikai szankciók alól (cserébe Kína is enyhít néhány, amerikai termékeket érintő szabályozást), de így sem kizárt, hogy a vállalat inkább átállna, és az amerikai Qualcomm termékei helyett a koreai Samsung chipjeit választaná.

Viszont a Reauters szerint nem a ZTE az egyetlen érdeklődő – bár a lap azt nem nevezte meg, hogy a Samsung kikkel tárgyal még. A Samsung jelenleg a harmadik legnagyobb chipgyártó a Qualcomm és az Apple után, a kérdés az, hogy vajon a koreai vezetés akar-e több chipet eladni, és ezzel ebben a rangsorban előbbre lépni, vagy inkább megtartja magának saját technológiáját, hogy ezzel verseny- és árelőnye legyen a riválisokkal szemben.