- 2018. július 19., 11:00
Régóta pletykálják, most pedig a Wall Street Journal tényként közli, hogy a mobil jövő év elején fog bemutatkozni.
Hirdetés

A Samsung minimum két éve adós az összehajtható, összehajtható kijelzővel rendelkező okostelefonnal, de most végre úgy tűnik, hogy nem kell tovább várnia annak, aki minden eddiginél különlegesebb (és drágább) készülékre vágyik. A Winner kódnéven fejlesztett modell kihajtva 7 colos kijelzővel rendelkezik majd.

A mobilon nem lesznek gombok, vagyis a panel a teljes felületen elnyúlik majd, viszont a készülékre egy másodlagos kijelző is kerül, ami összecsukott állapotban fogja mutatni a legfontosabb információkat. Az év eleji start nem lesz túl nagy volumenű: a Samsung, hogy a vásárlók reakcióját és a koncepció életképességét tesztelje, csak néhány piacon és korlátozott darabszámban teszi majd elérhetővé a telefont. A globális elérhetőség a visszajelzések függvényében az év második felében valószínűsíthető.

A fejlesztés mindenképpen úttörőnek számít, a gyártók régóta kísérleteznek a hajlítható kijelzővel. Az más kérdés, hogy a gyakorlatban, azon kívül, hogy menő (és persze világelső), van-e haszna egy ilyen jellegű megoldásnak. A kijelző méretét nyilván máshogy nem lehet már növelni, azonban a nagyobb panellel együtt extra kihívások is jöhetnek. A nagy kijelző sokkal sérülékenyebb például, de többet is fogyaszt, ami az akku kapacitásának növelését is igényli. Ezzel viszont már a tömeg is nő. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a nagyobb mérethez nagyobb felbontás jár, amelynek meghajtásához erősebb GPU kell – és a sort még folytathatnánk.

Elemzők rámutatnak arra is, hogy a mobil ára minden eddiginél magasabb, akár 1500 dollár is lehet. Viszont még az is lehet, hogy egy ilyen eszement ötlet kell ahhoz, hogy a Samsung legyen az új Apple.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00