- 2018. július 24., 17:00
A Google éppen most alakítja át a Material Design koncepciót; egy videóból látszik, hogy mire lehet számítani.
Hirdetés

A Google időről időre alakít kicsit az alkalmazásai kezelőfelületén, hogy azok mindig az aktuális trendeknek megfelelő, mégis egyszerű és letisztult formát nyújtsák. Korábban már kiszivárgott pár fotó, amely az Android, a Gmail és a Chrome egy lehetséges verzióját mutatták, most azonban egy hivatalos(nak tűnő) videó is felkerült a netre; eszerint az újratervezés sarokköve a fehér háttér, amely minden alkalmazásnál megtalálható lesz.

A videót az Ars Technika találta; de sajnos a film gyorsan el is tűnt a netről. Minden bizonnyal belső használatra szánták, valószínűleg csak véletlenül állították be úgy, hogy nyilvános legyen. Képek azért készültek, így látható például az, hogy a Gmail jól ismert, fent elhelyezkedő piros sávja eltűnt, a Google Photos vagy a Google Trips szürke háttere pedig fehérre változott.

A Google hivatalosan nem kommentálta a kiszivárgott videókat, így semmi garancia nincs arra, hogy a videók és a belőle elmentett fotók valóban a Material Desing végleges és új köntösét mutatják, az is lehetséges, hogy a koncepció csak egyike a lehetséges verzióknak.

Címkék
Hozzászólások