- 2018. július 31., 09:00
Az alkalmazás készítői szerint túl agresszív az energiakezelés, ezért az app használhatatlan.
Hirdetés

Ebben van azért némi csúsztatás, de tény, hogy a Huawei mobiljai alapbeállítás szerint a háttérben futó alkalmazásokat elég gyorsan lelövik; ez pedig azt eredményezi, hogy a VLC sem működik például akkor, ha lezárt mobillal zenét szeretnénk hallgatni. És emiatt sokan a VLC-t illették negatív kritikával a Play Store-ban. Ez nyilván nem jó reklám, a VLC-t készítő csapatnak ugyanakkor nem magával a kritikával van gondja, hanem azzal, hogy olyan dolog miatt kapnak a nyakukba, amivel nem tudnak mit kezdeni.

A megoldás így az lett, hogy egyes Huawei telefonok tiltólistára kerültek; ha ezeken indítjuk el a Play Store-t, akkor hiába keresünk rá a VLC-re, nem fogunk találatot kapni. Egyelőre a P8, P10 és P20 készülékek érintettek, de a lista később könnyen bővülhet.
A VLC ennek ellenére simán telepíthető a listában szereplő mobilokra is, de nem az alkalmazásbolton keresztül, hanem manuálisan; az apk a VideoLAN weboldaláról tölthető le. A művelet előtt a mobilon engedélyezni kell a külső forrásból származó szoftverek telepítését is (ez az opció a biztonsági beállítások között szerepel).

Címkék
Ez is érdekelhet
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. november 25., 16:00
2020. október 15., 12:00
Hozzászólások