- 2018. augusztus 22., 19:00
Funkcióját tekintve tablet, mérete alapján viszont inkább tévé vagy egybegép a Samsung következő újdonsága.
Hirdetés

A Samsung Galaxy View széria eddig egyetlen tagot számlál; a koreai gyártó évekkel ezelőtt alkotta meg, érdekessége a hatalmas kijelző volt. A táblagépes piac már akkor is túl volt fénykorán, így a gyártók mindenféle ötletet bedobtak, hátha élénkíteni tudják picit a keresletet. A sikerre (vagyis jelen esetben inkább annak hiányára) jellemző, hogy a Galaxy View-ról 2016-os bejelentése óta szinte semmit sem hallottunk, utód sem készült.

A helyzet azonban most változhat: a koreai gyártó hamarosan be fogja mutatni a Galaxy View 2-t. Nem lenne meglepő, ha a tablet a hónap végén kezdődő IFA-n mutatkozna, be de az is lehet, hogy csak egy későbbi időpontban hozakodik majd vele elő a vállalat. A Samsung Galaxy View 18,4 colos LCD-vel rendelkezett, utódja 17,5 colos kijelzőt kaphat – pontos információk a készülék tudásával kapcsolatban ugyanakkor ezen túlmenően még nincsenek.

Érdekes kérdés, hogy vajon a Samsung miért gondolja, hogy a koncepció ezúttal sikeres lesz; a masina ugyanis hiába tablet, nem igazán hordozható és mérete miatt ölben sem lesz túl kényelmes használni. Ebből adódóan tényleg inkább egybegépként funkcionálhat, ebben a szerepkörben viszont hátrány, hogy nem Windows, hanem Android operációs rendszert lesz rajta. Vagy lehet belőle akár második tévé a konyhába vagy a kertbe is; de várjuk meg a bemutatót, biztosan okosabbak leszünk utána.

Címkék