- 2018. augusztus 23., 17:00
A Vodafone egy új kütyüt vett fel a kínálatába; az óra gyermekeknek készült, hogy szüleik mindig tudják, merre járnak.
Hirdetés

Az IoT megoldások nagyon sok dologra jók, többek között arra is, hogy az aggódó szülők mindig tudják, hogy merre jár gyermekük. A lurkókra azonban egy telefont még nem mindig lehet rábízni (a telefonálás költségeivel, az internetezés veszélyeivel vagy az appok letöltésének íratlan szabályaival a kicsik még nem mindig vannak tisztában), így a célra valamilyen más eszközt kell bevetni. A MyKi touch okosóra (amely a Vodafone-nál Kid Gyerekóra néven vásárolható meg) jó választás lehet, mert minden szükséges funkcióval rendelkezik:
• saját SIM-kártya van benne, így hívások kezelésére, üzenetek fogadására önállóan is alkalmas,
• az IoT funkcióhoz szükséges adatforgalom természetesen a SIM-kártya révén szintén biztosított,
• az órában van GPS a pontos helymeghatározáshoz,
• van továbbá SOS gomb vészhelyzetekre.

A fenti funkciókhoz persze korlátozások is tartoznak, hogy a gyermekek ne tudjanak szabadon „garázdálkodni”; a hanghívásoknál például nem lehet bárkit tárcsázni, hanem csak az előre beállított kontaktok közül tud a gyermek választani. Az óra konfigurálásához okostelefonos alkalmazás szükséges. Az appot persze azért is le kell tölteni, mert a szülők az app segítségével nézhetik meg azt is, hogy a csemete éppen merre jár. Az órához tartozó Kid Watch alkalmazás iOS-re és Androidra egyaránt elérhető. A Kid Gyerekóra extra (kényelmi) funkciói közé tartozik a lépésszámláló és a sebességérzékelő; ezek adatai a telefonos app segítségével szintén leolvashatók.

A kütyühöz a Vodafone saját tarifát is kialakított, de a Kid Gyerekóra akár a Family előfizetéshez is hozzáadható. A Vodafone hosszú távú célja, hogy az IoT eszközök felé is nyisson, ennek korábban már láttuk több előjelét is, a Kid Okosóra viszont az első olyan modell, amely a lakossági felhasználók számára is széles körben elérhetővé vált.

Címkék
Hozzászólások