- 2018. augusztus 23., 17:00
A Vodafone egy új kütyüt vett fel a kínálatába; az óra gyermekeknek készült, hogy szüleik mindig tudják, merre járnak.

Az IoT megoldások nagyon sok dologra jók, többek között arra is, hogy az aggódó szülők mindig tudják, hogy merre jár gyermekük. A lurkókra azonban egy telefont még nem mindig lehet rábízni (a telefonálás költségeivel, az internetezés veszélyeivel vagy az appok letöltésének íratlan szabályaival a kicsik még nem mindig vannak tisztában), így a célra valamilyen más eszközt kell bevetni. A MyKi touch okosóra (amely a Vodafone-nál Kid Gyerekóra néven vásárolható meg) jó választás lehet, mert minden szükséges funkcióval rendelkezik:
• saját SIM-kártya van benne, így hívások kezelésére, üzenetek fogadására önállóan is alkalmas,
• az IoT funkcióhoz szükséges adatforgalom természetesen a SIM-kártya révén szintén biztosított,
• az órában van GPS a pontos helymeghatározáshoz,
• van továbbá SOS gomb vészhelyzetekre.

A fenti funkciókhoz persze korlátozások is tartoznak, hogy a gyermekek ne tudjanak szabadon „garázdálkodni”; a hanghívásoknál például nem lehet bárkit tárcsázni, hanem csak az előre beállított kontaktok közül tud a gyermek választani. Az óra konfigurálásához okostelefonos alkalmazás szükséges. Az appot persze azért is le kell tölteni, mert a szülők az app segítségével nézhetik meg azt is, hogy a csemete éppen merre jár. Az órához tartozó Kid Watch alkalmazás iOS-re és Androidra egyaránt elérhető. A Kid Gyerekóra extra (kényelmi) funkciói közé tartozik a lépésszámláló és a sebességérzékelő; ezek adatai a telefonos app segítségével szintén leolvashatók.

A kütyühöz a Vodafone saját tarifát is kialakított, de a Kid Gyerekóra akár a Family előfizetéshez is hozzáadható. A Vodafone hosszú távú célja, hogy az IoT eszközök felé is nyisson, ennek korábban már láttuk több előjelét is, a Kid Okosóra viszont az első olyan modell, amely a lakossági felhasználók számára is széles körben elérhetővé vált.

Címkék
Hozzászólások