- 2018. augusztus 24., 13:00
A koreai gyártó hét új országban vezeti be a szolgáltatást; Magyarországon egyelőre nem, de európai premier azért lesz.
Hirdetés

Az LG az IFA előtt pár nappal bejelentette, hogy hét új piacon teszi elérhetővé a Google Assistant szolgáltatást; a Google digitális személyi asszisztense így azt követően, hogy az év elején az USA-ban forgalmazott tévéken elérhetővé vált, megjelenik az ausztrál, a kanadai, az angliai, a német, a francia, a spanyol és a dél-koreai piacon is. Az első három országban már most elérhető a platform, a többi országban pedig az év végéig fog elindulni. Az LG a Samsunggal ellentétben nem saját platformot fejlesztett ki az okoskütyüihez, hanem külső szolgáltatásokat vesz igénybe; a Google Assistant mellett egyes termékei az Amazon Alexát is támogatják.

Az LG termékeinél a ThinQ márkanév jelzi, ha egy adott kütyüben mesterséges intelligencia is működik. A platform segítségével számos új lehetőség nyílik meg a felhasználók előtt: más, a Google platformját szintén támogató eszközöket ezentúl a tévén keresztül is lehet hanggal irányítani, de működik minden olyan egyéb funkció is, ami például egy androidos okostelefonon előhívható az Assistanttal. Természetesen a tévék vezérléséhez kapcsolódó funkciók, úgy mint a csatornaváltás vagy a hangerő megváltoztatása, szintén támogatottak.

Az LG ThinQ szériájába többek között a B8, C8, E8 illetve W8 szériás OLED-tévék valamint az SK8000-es, SK9000-es és SK9500-as LCD-tévék tartoznak.

Címkék