- 2018. szeptember 4., 11:00
A kínai gyártó csak a hardvert adja, a mesterséges intelligenciát viszont rábízta az Amazonra, vagyis az Alexára.
Hirdetés

Bejelentette első digitális személyi asszisztensét a Huawei: az eszközt AI Cube névre keresztelték, amit valószínűleg akkor kaphatott, amikor még a tervezőasztalon sem létezett. Merthogy valójában egy, leginkább a Google Home-ra hajazó hengerszerű kütyüt kapunk, az eszköz kockát nyomokban sem tartalmaz. Viszont nagyon jól néz ki, és összesen négy darab hangszóró van benne, hogy hangja a szoba minden szegletébe elérjen. A kütyüt a Huawei gyártja, azonban a mesterséges intelligencia platform kívülről érkezik: parancsainkat, kérdéseinket az Amazon Alexa várja. Valószínűleg jó döntés volt az Alexa, a Huawei egyedül, egy saját platform fejlesztésével biztosan nem tudott volna versenyképes termékkel megjelenni egy olyan piacon, ahol az Amazon, a Microsoft, a Google és az Apple is évek óta bejáratott technológiákkal van jelen.

A hardvernél viszont nagyon igyekezett a Huawei: a kütyü nemcsak digitális személyi asszisztens szolgáltatást nyújt, hanem WiFi router is egyben, amely a 4G modemen vagy Ethernet kábelen keresztül érkező internetet tudja megosztani eszközeinkkel.

A kütyü további érdekességét az adja, hogy ezt a modellt a gyártó kifejezetten az európai piac számára fejlesztette ki: ez a típus Kínában és Ázsiában biztosan nem fog megjelenni, és bár az amerikai piac érdekes lenne a vállalat számára, az USA és a Huawei kapcsolatának aktuális viszonyából adódóan kevés az esély arra, hogy az AI Cube Amerikában is megjelenjen.

A premier pontos időpontja még nem ismert, de a Huawei szeretné még ebben az évben, legkésőbb a karácsonyi szezonban piacra dobni az újdonságot. Ebből adódóan a kütyü ára jelenleg még szintén titkos.

Címkék
Ez is érdekelhet
2021. augusztus 9., 08:00
2020. november 25., 16:00
2020. október 15., 12:00