- 2018. szeptember 12., 13:00
Ezt a vállalat maga cáfolta, miután egyre több pletyka ütötte fel a fejét arról, hogy az Android mehet a levesbe.

Pár hónapja röppent fel a hír azzal kapcsolatban, hogy a Huawei mintegy B tervként saját operációs rendszert fejleszt, amelyet idővel az Android helyett használna. A dolognak az adott némi realitás alapot, hogy az USA és Kína viszonya a telefongyártók tekintetében nem túl rózsás, a kormányzati szervek például nem vásárolhatnak semmit a ZTE-től és a Huaweitől – szakértők pedig annak is látták minimális esélyét, hogy a helyzet addig fokozódik, amíg a Huaweit eltiltják az Android használatától.

Dr. Wang Chenglu, a Huawei (egyik) elnöke most viszont cáfolta ezeket az értesüléseket, és kijelentette, hogy a vállalat a jövőben is az Android operációs rendszert fogja használni. Még akkor is, ha a vállalat erőforrásai lehetővé tennék teljesen saját szoftver kifejlesztését.

Hozzá kell tenni, hogy szinte biztos, hogy elsősorban nem a fejlesztési költségek miatt nem vág bele a Huawei a témába, hanem azért, mert egy mobil operációs rendszer sikere elsősorban azon múlik, hogy mennyi alkalmazás van hozzá. Letölthető minőségi appok nélkül bármilyen platform halálra van ítélve – nem véletlen, hogy a Samsungnak sem sikerült a Tizen operációs rendszerű telefonokat piacra dobnia.

Címkék

Ezek is érdekelhetnek

2011. december 18., 12:00
2014. augusztus 22., 08:00
2015. július 4., 12:00
2012. november 13., 12:00
2015. november 19., 12:00
Hozzászólások