- 2018. október 8., 08:00
A Microsoft kénytelen volt visszavonni a csomagot, mert egyes felhasználóknál nagyon súlyos gondokat okozott.
Hirdetés

A Microsoft úgy döntött, hogy visszavonja a Windows 10-hez készült legutóbbi nagy frissítési csomagot mindössze néhány nappal azt követően, hogy az elérhetővé vált. Ezzel együtt a vállalat azt javasolja minden olyan felhasználónak, aki már letöltötte, de még nem telepítette a csomagot, hogy azt a későbbiekben se telepítse fel a PC-re. A drasztikus lépésre azért került sor, mert a Windows októberi frissítése több felhasználónál is súlyos hibát okozott. Volt olyan, akinél a személyes adatok is törlődtek a PC-ről, másoknál az Intel processzorok teljesítménye lett sokkal kisebb.

A frissítési csomagot jelenleg nem lehet manuálisan letölteni, és a Windows Update rendszer sem terjeszti. A hibák pontos okát egyelőre nem lehet tudni, a Microsoft is csak vizsgálja még, hogy mi vezethetett a rendellenes működéshez. Amíg az okok nem tisztázódnak, addig a Microsoft nem is fogja visszaállítani a csomag terjesztését.

Nem ez az első eset, hogy a Windows frissítése komolyabb galibát okoz; adatvesztés korábban is előfordult már, igaz jellemzően nem az éles rendszer, hanem a tesztváltozatok esetében, de előfordult olyan is, hogy új szoftver telepítését követően a számítógép egyszerűen nem volt hajlandó elindulni többé. Éppen ezért szoktuk ajánlani, hogy a komolyabb frissítési csomagot telepítése előtt érdemes pár hetet várni – a nagy számok törvénye alapján addigra a komolyabb bakik mindig ki szoktak derülni.

Címkék