- 2018. október 10., 09:00
Az az érdekes, hogy bár a Google a fotózásra helyezte a hangsúlyt, a telefonokon még mindig csak egy kamera van.
Hirdetés

Legalábbis a hátlapon. A Pixel 3 és a Pixel 3 XL ugyanis összesen három kamerát kaptak, azonban nem a hátlapra, hanem az előlapra jutott ebből kettő: a szelfikhez egy normál és egy nagylátószögű objektívet is tartalmaznak a készülékek. A képminőséggel ezzel együtt sem lesz túl nagy gond, mert már a Google Pixel 2 széria is az egyik legjobb képminőséggel rendelkezett a mobilok között, remek szoftveres megoldások sokaságának köszönhetően. A Google telefonjai sötétben például szinte minden más mobilnál jobb minőséget nyújtanak.

A másodlagos lencse leginkább a zoom miatt hiányzik, de a Google-nek erre is van egy jó trükkje: a Super Res Zoom segítségével a digitális nagyításnál több fotó készül, és azok információtartalmát kombinálja a készülék. Hasznos lehet még a Top Shot fícsör is: a mobil nemcsak a kijelző megérintésekor exponál, hanem előtte és utána is készít fotókat, így több képből lehet kiválasztani a legjobbat. Így elkerülhetők a pislogásból vagy a bemozdulásból eredő hibák. A fő kamera mindkét telefonnál 12 MP-es, az előlapon pedig mindkét érzékelő 8 MP-es felbontásra képes. Elöl az egyiknek 75, a másiknak pedig 97 fokos látószöget biztosító objektívje van.

A mobilok között elsősorban megint a kijelző tekintetében van különbség: a Pixel 3 5,5 colos, a Pixel 3 XL pedig 6,3 colos kijelzőt kapott. Mindkét panel OLED; a Pixel 3-nál 18:9-es képarány mellett 1080×2160 pixeles felbontást, a Pixel 3 XL-nél pedig 18,5:9-es képarány és notch mellett 1440×2960 képpontot kapunk. A hardver egyebekben nem különbözik, így közös a Snapdragon 845-ös rendszerchip, az Adreno 630-as GPU, a 4 GB RAM és a 64/128 GB-os belső tárhely is. Újdonság viszont a lezáró képernyő biztonságára és az adatok titkosítására figyelő, saját fejlesztésű Titan Security chip.

Kommunikációs adapterekben nincs hiány: kapunk gigabites LTE-t, 5.0-s Bluetootht, ac-s WiFi-t, A-GPS-t NFC-t, USB-C csatlakozót is, az oldalsó rész pedig – a HTC telefonokhoz hasonlóan – nyomásérzékeny. Gyenge pont lehet viszont az akku: az áramforrás a Pixel 3-nál csak 2915, a Pixel 3 XL-nél pedig 3430 mAh-s kapacitást nyújt, ez manapság igen karcsúnak számít. Cserébe legalább gyorstöltés és vezeték nélküli töltés is van.

A telefonok ára az USA-ban 800 illetve 900 dollár lesz; ez a 64 GB-os verzióra értendő, a dupla tárhely az árat 100 dollárral dobja meg.

Címkék
Hozzászólások