- 2018. október 11., 11:00
És már el is készült az új javítócsomag – amit a biztonság kedvéért egyelőre csak a tesztelők kaptak meg.
Hirdetés

Ahogyan azt vártuk, nem tartott túl sokáig, hogy a Microsoft megtalálja, mi okozta azt a kellemetlen hibát, hogy a Windows 10 októberi frissítési csomagjának telepítése után egyeseknél személyes fájlok törlődtek. A redmondi vállalat ugyanakkor a nyilvánosság felé egyelőre nem közölte a pontos okot, csak azt, hogy a hiba a Known Folder Redirection rutinban volt. A javítócsomag újabb, remélhetőleg hibamentes változata már elérhető, de egyelőre csak a tesztelőknek. Ha körükben minden rendben zajlik majd a frissítéssel, akkor ismét kezdődhet a globális terítés.

A Microsoft emelett ígéretet tett arra is, hogy ha valaki adatokat veszített, akkor segít a helyreállításban – a csomagot gond nélkül telepítők pedig egy apró javítást kapnak, hogy adataik később se legyenek veszélyben.

Az októberi frissítésnek ugyanakkor nemcsak ez az egy hibája volt – bár kétségtelen, hogy ez volt a legkomolyabb. Egyeseknél gondot okozott például az is, hogy a telepítő egyes, a gépben lévő eszközöket nem ismert fel, ezért a folyamat félúton megszakadt. Arról nincs hír, hogy ezekkel a hibákkal is kezdett-e valamint a Microsoft.

Címkék

Ezek is érdekelhetnek

2012. december 7., 12:00
2013. december 2., 09:00
2012. december 12., 13:36
Hozzászólások